Německý výrobce tiskařských strojů MAN Roland je v insolvenci, česká pobočka funguje normálně

Výroba tiskařských strojů MAN Roland

Výroba tiskařských strojů MAN Roland Zdroj: manroland.com

Propad zakázek a s tím související nedostatečná likvidita vehnaly do insolvence německého výrobce tiskových strojů MAN Roland AG. Česká pobočka firmy MAN Roland Czech s.r.o., která je zároveň dceřinou společností MAN Roland Österreich GmbH, v té souvislosti uvádí ve své zprávě, že v insolvenci není, má dostatečnou likviditu a je nadále schopna plnit své smluvní a jiné závazky.

Zpráva uvádí, že oživení po první krizi, která německou společnost připravila o 50 procent zakázek, přišlo na počátku letošního roku, ale bylo jen krátké. Firma pracovala na komplexním řešení situace spolu s novým potenciálním investorem, s akcionáři i s bankovním konsorciem. Jednání však nakonec ztroskotala a insolvence byla jediným řešením.

Insolvenční správce nyní zkoumá situaci a posuzuje možnost ozdravení firmy. Provoz MAN Roland AG je zatím plně zachován. Zpráva také informuje, že nadále bude probíhat cílená restrukturalizace společnosti a že insolvenční řízení je možností, jak stávající problémy firmy vyřešit.

Společnost MAN Roland AG je významným světovým hráčem na trhu rotačních ofsetových tiskových strojů a výrobcem archových ofsetových strojů. Česká pobočka firmy sídlí v Čestlicích u Prahy, na svých stránkách uvádí, že zaměstnává 34 lidí.