Octavia po faceliftu je dražší o 12 tisíc

Facelift Octavie

Facelift Octavie Zdroj: Auto.cz

Facelift Octavie
Facelift Octavie
Facelift Octavie
Facelift Octavie
Pohled na verzi sedan zepředu.
8
Fotogalerie

Modernizovaná verze Škody Octavia přichází na trh se zvýšenou startovací cenou u srovnatelného motoru o 12 tisíc na 407 900 korun. U základního výbavového stupně Active nabídne ale dodatečnou výbavu, za kterou se u stávající verze muselo připlácet 22 tisíc korun a podobně tomu bude i u dalších stupňů vybavení. Vyplývá to z informací, které dnes při zahájení prodeje faceliftu zveřejnila automobilka.

Modernizovaná Octavia se v nabídce neobjeví v dosavadní nejlevnější verzi s motorem 1,2 TSI, základní jednotkou tak bude agregát 1,0 TSI s výkonem 85 kW. V nejnižší výbavě Active se proti předchůdci nově objeví klimatizace, zadní LED světla, denní svícení nebo šestnáctipalcová kola. Ve vrcholné verzi Laurin & Klement s motorem 1,8 TSI se cena zvýšila o 16 tisíc na 679 900 korun, přibyla ale výbava za 45 200 korun.

Nová Octavia přichází s rozdělenými předními světlomety na pár na každé straně, přibyly asistenční systémy, jako je pomocník pro couvání s přívěsem, prediktivní ochrana chodců nebo zdokonalený parkovací asistent s vylepšenou couvací kamerou s ostřikovačem.

Octavia nabídne rovněž nový infotainment nebo mobilní připojení vozu k internetu, podobně jako má nové velké SUV Kodiaq. V rámci chytrých řešení přibudou sklopné stolky na zadní straně předních sedadel nebo držáky nápojů usnadňující otevírání PET lahví.

Zavazadlový prostor 590 litrů pro liftback respektive 610 litrů pro kombi zůstane největší ve své třídě. Volitelně budou pro combi k dispozici i elektricky ovládané páté dveře.

Anketa
Líbí se vám modernizovaný vzhled Škody Octavie?
Ano
Ne

Octavia je nejprodávanějším modelem Škody. Za 20 let od představení prvního novodobé octavie v roce 1996 si vůz koupilo pět milionů zákazníků, z toho aktuální třetí generaci více než jeden milion. Vedle Octavie přijde příští rok na trh nové generace SUV Yeti, další verze velkého SUV Kodiaq či modernizované modely Citigo a Rapid.