Ringier bude zřejmě dodávat plyn od Křetínského EP Energy, ne od ČEZ

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: 7 Miroslav Chaloupka

Vydavatelství Ringier Axel Springer CZ bude zřejmě spolupracovat na dodávkách plynu s firmou EP Energy Trading ze skupiny EPH podnikatelů Daniela Křetínského a Patrika Tkáče. Původně mělo vydavatelství dodávat plyn od ČEZ. Ke změně došlo poté, co Ringier koupili právě Křetínský s Tkáčem.

Ringier začne nabízet domácnostem plyn pod značkou Blesk plyn. Po předloňském uvedení virtuálního operátora BleskMobil jde o další aktivitu společnosti mimo mediální oblast.

Spolupráce Ringieru a skupiny ČEZ měla být dnes představena na tiskové konferenci, která se ale nekonala. „Tiskovou konferenci jsme zrušili z důvodu dopracování konceptu marketingové podpory a finalizace mediaplánu produktu Blesk plyn,“ řekl serveru Aktuálně.cz mluvčí Ringieru Vadim Petrov.

Logická výměna

Podle expertů je výměna partnera v projektu logická. „Po akvizici vydavatelství ze strany dua Křetínský - Tkáč jde o naprosto logický krok. Nedovedu si představit, že by za této situace plyn dodával ČEZ,“ citoval server jednatele poradenské společnosti ENA Jiřího Gavora.

Podle něj je velmi pravděpodobné, že podnikatelé při akvizici vydavatelství zvažovali i jiné projekty, než jsou samotné mediální aktivity. Navíc dodávat zákazníkům lacinou energii pro EPH nebude problém, do jejího portfolia totiž patří také obchodování na trhu, firma má i zázemí vlastních zdrojů.

ČEZ o ničem neví

Mluvčí EPH Daniel Častvaj ale zatím informaci o spolupráci s Ringierem nepotvrdil, o změně prý nebyl informován ani ČEZ. „Společnost Ringier Axel Springer nám oznámila odložení tiskové konference ke spuštění služby. My jsme i nadále připraveni být partnerem pro Blesk plyn,“ sdělil serveru mluvčí ČEZ Jan Pavlů.

Nápad prodávat plyn vznikl ještě za původních majitelů vydavatelství, které si již v září přihlásilo značku Blesk plyn. Inspirace vzešla z konceptu jedné z bývalých mateřských firem Axel Springer. Ta v Německu úspěšně provozuje prodejce Bild Energie, jež se u našich západních sousedů stal pátým největším dodavatelem plynu.