Ringier chystá distributora plynu Blesk plyn

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: 7 Miroslav Chaloupka

Vydavatelský dům Ringier Axel Springer CZ začne nabízet domácnostem dodávky plynu pod názvem Blesk plyn. Po předloňském uvedení virtuálního operátora BleskMobil jde o další aktivitu společnosti mimo mediální oblast.

Ringier v Česku vydává deník Blesk a další tituly jako je Aha! nebo Sport. Jeho dosavadní mateřská firma Axel Springer podobnou službu nabízí na německém trhu pod hlavičkou bulvárního deníku Bild pod názvem Bild Energie.

Novým vlastníkem vydavatelství se má stát po schválení antimonopolním úřadem Daniel Křetínský spolu s Patrikem Tkáčem, kteří spoluvlastní Evropský průmyslový holding. Ten se mimo jiné zabývá obchodem elektřinou a plynem.

V listopadu 2012 vstoupil Ringier na trh mobilních služeb, když představil prvního tuzemského virtuálního operátora BleskMobil, který přeprodává služby Telefóniky CR. V současnosti jde o největšího virtuála s více než 300 tisíci zákazníky.

Ringier Axel Springer CZ je jednou z předních mediálních společností v České republice. Vydává vedle Blesku, Aha! a Sportu ještě časopisy Reflex, ABC, GEO, Blesk pro ženy, Blesk Hobby či Svět motorů. V roce 2012 společnosti stoupl zisk před zdaněním o 55 milionů na 498,2 milionu korun.