RWE zjednodušuje strukturu, pět českých plynáren sloučí do RWE Energie

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: RWE

RWE chce redukovat složitou firemní strukturu zahrnující více než 20 společností. Od nového roku tak můžeme čekat sloučení pěti podniků zabývajících se prodejem plynu a elektřinu koncovým zákazníkům. Uvedl to týdeník Ekonom. Na celém území Česka bude koncern nabízet energie prostřednictvím jediné společnosti s názvem RWE Energie.

„Restrukturalizace skupiny umožní zjednodušení řízení, vytvoření partnera pro všechny zákazníky napříč republikou a snížení administrativy,“ řekl serveru mluvčí RWE Martin Chalupský.

Na českém trhu tak definitivně skončí Jihomoravská plynárenská (JMP), Severomoravská plynárenská (SMP) a Východočeská plynárenská (VČP). Společnost RWE Key Account zanikne. Souběžně s fúzí se slučují společnosti RWE GasNet, JMP Net, SMP Net a VČP Net, jež vlastní a provozují plynovodní síť na většině území Česka s výjimkou Prahy a jižních Čech.

Distribuční aktivity skupiny RWE na českém území nyní zastřešuje podnik RWE Grid Holding, do kterého na počátku letošního roku kapitálově vstoupil fond australské skupiny Macquarie, uvedl Ekonom.