Semmelrock chystá novou továrnu v Pohořelicích

dlažba

dlažba

Rakouský výrobce betonové dlažby Semmelrock postaví v Česku další továrnu. Na šestihektarovém pozemku na okraji Pohořelic plánuje vybudovat závod s roční kapacitou až 123 tisíc tun betonových výrobků. Převažovat má zámková dlažba a dále pak dlažební desky, zahradní a silniční obrubníky.

Firma Semmelrock Stein+Design Dlažby, jejímž jediným akcionářem je vídeňská Semmelrock International, drží v Česku dvacet procent trhu a dosud má výrobní závody v Praze, Liberci, Kutné Hoře a v Ledčicích. Nová továrna, kterou chce firma začít stavět začátkem příštího roku, má kromě výrobné haly zahrnovat i kancelářskou budovu, sklad a vzorovou zahradu.

Jak tvrdí investor v dokumentaci pro posouzení vlivu stavby na životní prostředí (EIA), jeho stávající závody v tuzemsku už kapacitou nestačí rostoucí poptávce po výrobcích z betonu.

„Důvodem pro výběr lokality je dostupnost pozemků v bezprostřední blízkosti zdroje suroviny, kameniva a písku, konkrétně těžba v lokalitách Hrušovany u Brna, Bratčice, Želešice, Dolní Kounice,“ uvádí Semmelrock. Zahájení provozu v Pohořelicích plánuje firma na jaro 2013.