Semperflex posílí pozici na trhu hadic, v Česku rozšíří výrobu

Společnost Semperflex Optimit, která je největším výrobcem hydraulických a průmyslových hadic v Evropě, otevřela v dubnu ve svém areálu v Odrách na Novojičínsku novou výrobní halu. Na snímku je příprava zboží (hadic) k expedici.

Společnost Semperflex Optimit, která je největším výrobcem hydraulických a průmyslových hadic v Evropě, otevřela v dubnu ve svém areálu v Odrách na Novojičínsku novou výrobní halu. Na snímku je příprava zboží (hadic) k expedici. Zdroj: ctk

Největší výrobce průmyslových hadic v Evropě, Semperflex Optimit, po roce znovu chystá obří investici do rozšíření výroby. Rakouská skupina Semperit nalije do své dceřiné firmy na Novojičínsku dalších 410 milionů korun. Produkce hadic by tak měla do příštího léta vzrůst o čtyřicet procent. Kapacity totiž ani po letošním zvýšení výroby stále ani zdaleka nestačí strmě rostoucí poptávce.

Jde o druhou velkou investici firmy oznámenou během posledních patnácti měsíců. Výsledkem více než třísetmilionové investice v minulém roce bylo dubnové otevření nové výrobní haly, kterým se produkce firmy zvýšila takřka o třetinu.

„Kapacity pro hydraulické hadice, které jsme letos uvedli do provozu, jsou již nyní z velké části zarezervovány. Abychom i nadále udrželi náš růstový kurz a pokryli silnou poptávku po průmyslových hadicích, rozhodli jsme se rozšířit naši výrobu v závodě v Odrách,“ uvádí šéf skupiny Semperit Thomas Fahnemann.

410 milionů korun investuje skupina Semperflex do rozšíření výroby hadic

V některých částech portfolia vzroste výroba ještě rychleji. „U průmyslových hadic, které se používají především ve stavebnictví, v ropném průmyslu a v dopravě, budou výrobní kapacity zvýšeny o více než polovinu,“ říká mluvčí Semperflexu Jana Martinková.

Přestože globální ekonomika nabírá na tempu jen zvolna, hadice jsou žádané. „Je to dáno především oživením ve strojírenství a stavebnictví. Zejména obnovená poptávka na rozvíjejících se trzích a výstavba infrastruktury podporují zájem o průmyslové hadice pro stavební a zemědělské stroje,“ dodává Martinková. Novojičínský Semperflex loni utržil loni kolem 2,9 miliardy korun. Kolem devadesáti procent své produkce vyváží.