Škoda Auto chystá nové SUV, naváže na model určený jen Číňanům

Škoda Kamiq

Škoda Kamiq Zdroj: ČTK

Nové městské SUV automobilky Škoda Auto se bude jmenovat Kamiq. Tedy stejně jako malé SUV představené loni v Číně a určené pouze pro tamní trh. Světová premiéra nového modelu se uskuteční v březnu na autosalonu v Ženevě, informovala dnes automobilka v tiskové zprávě.

Crossover Kamiq bude již třetím škodováckým SUV nabízeným v Evropě, prvním se stal Kodiaq, následoval ho menší Karoq. Na svém největším trhu v Číně nabízí Škoda čtyři SUV, čtvrtým je model Kodiaq GT.

Kamiq bude využívat novou modulární platformu MQB koncernu Volkswagen, která má přinést zjednodušení konstrukčních prací a především zlevnění výroby. Slovo Kamiq pochází z jazyka Inuitů obývajících sever Kanady a Grónsko. Popisuje stav, kdy něco přirozeně padne jako ulité za všech okolností.

Škoda Auto loni dodala celosvětově 1,25 milionu aut. Provozuje tři výrobní závody v České republice, vyrábí v Číně, Rusku, na Slovensku, v Alžírsku a Indii, většinou prostřednictvím koncernových partnerství. Na Ukrajině a v Kazachstánu ve spolupráci s lokálními partnery. Zaměstnává víc než 35 tisíc lidí a je aktivní na více než 100 trzích.

AUTOSALON ŽENEVA 2019: Více zde >>>