Škoda Auto dá zaměstnancům solidární prémii 25 tisíc na boj s inflací a cenami energií

Škoda Auto Vrchlabí

Škoda Auto Vrchlabí Zdroj: E15 Michaela Szkanderová

Všichni tarifní zaměstnanci Škody Auto, kteří letos odpracovali minimálně 37,5 hodiny, dostanou k pravidelné vánoční prémii ještě další bonus. Částka 25 tisíc korun má sloužit jako kompenzační prémie na pokrytí zvýšených nákladů. Píše to server Idnes.

„Zaměstnanci získají solidární kompenzaci ve výši 25 tisíc korun ve vyúčtování mzdy za měsíc listopad,“ řekl pro Idnes předseda Podnikové rady Odborů KOVO a místopředseda dozorčí rady Škoda Auto Jaroslav Povšík. 

Škoda Auto letos vyrobila ve svých závodech za tři čtvrtletí 647.200 aut, což je o 11,9 procenta více než loni. Údaj nezahrnuje výrobu v partnerských závodech v Číně, Německu a na Slovensku. Odbyt směrem k prodejcům stoupl o 8,3 procenta na 645 500 vozů. Firma to uvedla v tiskové zprávě. 

Škoda Auto chce prodávat už jen elektromobily

Video placeholde
Škoda auto chce prodávat už jen elektromobily! Jaké změny se chystají? • Videohub

"Poptávka po modelech Škoda zůstává vysoká. Děláme proto vše, co je v našich silách, abychom co nejdříve zpracovali nevyřízené objednávky. Vedle toho chceme pokračovat v úspěšném růstovém kurzu na indickém trhu. Dodávky našich vozů zde již převýšily odbyt za celý loňský rok," uvedl člen představenstva odpovědný za prodej a marketing Martin Jahn.