Škoda Auto už vyrábí novou Octavii Combi, bude stát 365 tisíc korun

Škoda Octavia

Škoda Octavia Zdroj: ctk

Mladoboleslavská Škoda Auto začala sériově vyrábět model Škoda Octavia Combi, který měl před několika týdny světovou premiéru na autosalonu v Ženevě. V květnu bude zahájen prodej na prvních evropských trzích, v České republice bude auto stát 364 900 korun. Řekl to David Šikula z tiskového oddělení Škody.

V automobilce TPCA v Kolíně se také připravuje nový model. Bude to opět malý vůz.

Škoda Octavia Combi byla v roce 2012 nejprodávanějším vozem s karoserií kombi v Evropě. Nová Octavia Combi je o 90 milimetrů delší a o 45 milimetrů širší než její předchůdkyně. Pro výrobu modelů Octavia,Octavia Combi a Rapid rozšířila automobilka kapacitu výrobní linky postupně z 800 až na 1200 vozů denně.

„Je to náš třetí velký náběh nové výroby během několika měsíců,“ uvedl Michael Oeljeklaus, člen představenstva společnosti za oblast výroby a logistiky. Jen v letošním roce uvede Škoda na trh osm nových nebo přepracovaných modelů. Do roku 2018 chce automobilka zvýšit své světové prodeje minimálně na 1,5 milionu vozů ročně.

V druhé automobilce ve středních Čechách TPCA se také připravuje nový model. „Nový model se připravuje. Bude to opět malý vůz, protože na modely střední třídy není továrna TPCA uzpůsobena,“ potvrdil dnes tiskový mluvčí TPCA Radek Kňava. Termín uvedení nového modelu ani další detaily zatím nesdělil.