Škoda Octavia se dočká nejen upraveného vzhledu, ale také nových motorů

Facelift Octavie

Facelift Octavie Zdroj: Auto.cz

Facelift Octavie
Facelift Octavie
Facelift Octavie
Facelift Octavie
5
Fotogalerie

Modernizovaná octavia se vedle stylistických úprav dočká také nových motorů. Tím nejzajímavějším je nepochybně nová patnáctistovka.

 

Škoda tento týden odhalila modernizovanou verzi svého nejprodávanějšího modelu, octavie. Vzhled novinky už známe, mnohé detaily ale zatím zůstaly skryty veřejnosti. Automobilka třeba nezveřejnila bližší informace o motorech. A zrovna ty by nás velice zajímaly, protože ze zákulisních zpráv vyplývá, že octavia dostane novou koncernovou patnáctistovku!

Kompletní fotogalerii nové octavie najdetena webu Auto.cz >>>

Přeplňovaný čtyřválec 1.5 TSI je zástupcem nové generace benzinových motorů, které postupně nahradí dnešní zážehové čtrnáctistovky a osmnáctistovky. Podle dosavadních zpráv měl debutovat v modernizovaném VW Golf, octavia se jej ale patrně nakonec dočká o chlup dříve.

Anketa
Líbí se vám modernizovaný vzhled Škody Octavie?
Ano
Ne

V octavii bude 1.5 TSI zpočátku nabízena v jediné verzi se 110 kW, koncern VW Group přitom na jaře oznámil, že bude k dispozici i ve variantě s 96 kW. Motor bude možné kombinovat s manuální nebo dvouspojkovou převodovkou. Jedinou možnosti bude pohon předních kol. V octavii zatím bude fungovat jako jistá specialita, 1.4 TSI se 110 kW v nabídce prozatím zůstane.

Dokončení článku na webu Auto.cz >>>