Soužená chemička se otřepala ze ztrát a rekordně vydělává

Zisk významného chemického podniku se před započtením úroků, daní a odpisů přiblížil jedné miliardě korun. To je ale také suma, kterou firma v minulých letech prodělala. 

Zisk významného chemického podniku se před započtením úroků, daní a odpisů přiblížil jedné miliardě korun. To je ale také suma, kterou firma v minulých letech prodělala.  Zdroj: Profimedia

Ústecký chemický podnik Spolchemie se vymanil ze ztrát předchozích let. Čistý konsolidovaný zisk firmy, známé též jako Spolek pro chemickou a hutní výrobu, činil loni 291 milionů korun. To je nejlepší výsledek za posledních deset let.
Sídlo společnosti je v Ústí nad Labem.
Spolchemie v minulých letech investovala více než pět miliard korun. Mimo jiné do výstavby takzvané membránové elektrolýzy, která nahradila původní rtuťovou technologii.
Vedle investic se však firma v minulých letech trápila kromě vysokého zadlužení i s opakujícími se prodělky. Za posledních devět let byla v plusu jen čtyřikrát.
Chemička Spolchemie Ústí nad Labem
6
Fotogalerie

Zisk významného tuzemského chemického podniku dosáhl nejlepší úrovně za posledních deset let. Firma ale musí dál řešit dopady problematické minulosti. 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!