Staropramen prodá distribuční centrum

Výstav loni stoupl. Po předloňském poklesu výstavu
Pivovarů Staropramen způsobeném krizí a zvýšení spotřební daně na pivo loni výstav firmy stoupl o osm procent

Výstav loni stoupl. Po předloňském poklesu výstavu Pivovarů Staropramen způsobeném krizí a zvýšení spotřební daně na pivo loni výstav firmy stoupl o osm procent Zdroj: ctk

Pivovary Staropramen prodají distribuční centrum v Praze – Radotíně. Je poslední ze třinácti, které původně po celém Česku vlastnily. Novým majitelem větší části distribučního centra v Radotíně se do konce roku stane firma Zítek. Cenu transakce druhá největší pivovarnická skupina v Česku neuvedla, a to ani v hodnotách řádů.

„Prodejem distribučního centra v Radotíně naše společnost sjednotí systém distribučních center. Je výhodnější odprodej areálu a outsourcing logistických služeb než jeho vlastnictví a provoz,“ sdělil deníku E15 mluvčí Pivovarů Staropramen Pavel Barvík. K tomuto závěru Staropramen dospěl na základě podrobné analýzy, kterou si nechal vypracovat. Na stejném principu provozuje i ostatních dvanáct distribučních center.

„Outsourcujeme provoz Radotín, protože není součástí pivovaru a již v minulosti se nám osvědčilo předat tyto služby odborníkům. Navíc očekáváme výrazné zvýšení kvality z pohledu investic do areálu,“ podotkl mluvčí.

Staropramen s firmou Zítek spolupracuje už delší dobu v oblasti dopravy. Zítek od května zajišťuje také logistické služby v radotínském areálu. „Všichni zaměstnanci naší společnosti, kteří příslušné logistické činnosti vykonávali, byli převedeni k novému zaměstnavateli, a to za zachování stávajících pracovněprávních podmínek,“ dodal mluvčí.

Radotínské distribuční centrum funguje od roku 1999. O tři roky později je silně zasáhly povodně, které areál zcela zatopily. Zaplaven byl i sklad obalů s několika tisícovkami prázdných sudů a zhruba patnácti tisíci paletami. Škody v centru byly největší, které tehdejší Pražské pivovary povodněmi utrpěly.