Ústecké likérce Granette roste prodej vodky, meziročně téměř o polovinu

Produkty likérky Granette & Starorežná Distilleries

Produkty likérky Granette & Starorežná Distilleries Zdroj: Granette & Starorezna Distilleries

Likérce Granette & Starorežná Distilleries stouply v prvním pololetí tržby meziročně o čtyři procenta. Daří se hlavně značkové vodce, jejíž prodeje vzrostly téměř o polovinu. Společnost boduje i na zahraničních trzích.

,Jen na spotřební dani jsme v prvním pololetí roku zaplatili 349 milionů korun, přičemž loni to bylo 334 milionů. Na dani z přidané hodnoty jsme odvedli 71 milionů, což představuje meziroční nárůst o sedm milionů korun,“ uvedl ředitel firmy Pavel Kadlec.

Podle Kadlece se zvýšil odbyt zejména značkové Vodky 42 Blended, a sice o 43 procent. ,,Lépe si vede také čtyřicetiprocentní Hanácký tuzemák a Stará myslivecká,“ poznamenal Kadlec.

Za úspěšným pololetím nicméně stojí nejenom dobré tržby v České republice, ale i stoupající vývoz. Granette & Starorežná se totiž etablovala na trzích jižní Ameriky, Mexika, ale třeba i Polska či Turecka. „Nyní připravujeme export do Číny,“ dodal šéf likérky.

Granette & Starorežná Distilleries je druhým nejvýznamnějším výrobcem lihovin v České republice. Vznikla v roce 2011 sloučením ústecké společnosti Granette a prostějovské Starorežné. Likérka má nyní sídlo v Ústí nad Labem. Roční produkce firmy činí zhruba 120 tisíc hektolitrů alkoholických nápojů. V jejím portfoliu nechybí třeba Stará myslivecká, Starorežná či Hanácká vodka.

Vítězné tažení vodky pro holky