Velké podniky jsou v křeči. Kvůli nejistotě ohledně zastropování nemohou ani plánovat

Český průmysl už přitom se zastropováním začal počítat, protože vláda minulý týden uvedla, že je na jeho zavedení připravená.

Český průmysl už přitom se zastropováním začal počítat, protože vláda minulý týden uvedla, že je na jeho zavedení připravená. Zdroj: Spolchemie

Zastropování cen pro velké podniky se opět vzdaluje. Česko upřednostňuje evropské řešení, které má do své finální podoby stále daleko a navíc naráží na odlišné postoje jednotlivých států.
2
Fotogalerie

Zastropování cen energií pro velké podniky se opět vzdaluje. Česko upřednostňuje evropské řešení, které má do své finální podoby stále daleko, a navíc naráží na odlišné postoje jednotlivých států. Český průmysl už přitom se zastropováním začal počítat, protože vláda minulý týden uvedla, že je na jeho zavedení připravená.

Uplynulý čtvrtek měl být podle dřívějšího vyjádření ministra průmyslu a obchodu Jozefa Síkely určující nejen pro plošné zastropování ceny plynu v rámci celé EU, ale také pro zarámování jednotné unijní podpory pro větší podniky. Jenže ani čtvrteční setkání ministrů zodpovědných za energetiku průlom nepřineslo a znovu se potkají až 13. prosince. Podle analytiků přitom zatím ani není jisté, že k dohodě napříč členskými státy do konce roku vůbec dojde, a česká vláda se tak dostává pod čím dál větší tlak ze strany průmyslu.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!