Víte, jak často má být ze zákona kontrolováno zařízení skladu?

.

. Zdroj: Jungheinrich

V souladu s vládním nařízením č. 378/2001 Sb., § 4 odst. 2), musí být odbornou organizací provedena kontrola skladovacích zařízení nejméně 1x ročně a také po každém přemístění nebo přestavění regálů.

Pro asfaltové podlahy je doporučeno zkrácení intervalu pravidelných prohlídek regálových konstrukcí dokonce na polovinu roku a týkají se ho také častější vizuální kontroly regálů. Dle ČSN EN 15 635 musí být v „Místním řádu skladu“ stanoven termín prohlídek a kontrol skladovacích zařízení a prostředků a následně z těchto kontrol pořídit zápis.

Jak revize probíhá?

V průběhu revize se provádí roční kontrolní pohledová prohlídka technického stavu ocelové konstrukce regálu a její kompletnosti. Kontroluje se tuhost šroubových nebo svarových spojů, kotvení a bezpečnostních značek (tabulek nosností). Probíhá také kontrola nivelity neboli horizontální a vertikální tolerance a odchylky regálových komponent. Zajišťují se přestavitelné části (pojistky nosníků) a dochází k doplňkové vizuální kontrole palet. .. | Jungheinrich

Co je výstupem revize?

Výstupem z revize je vypracování technické zprávy neboli kontrolního osvědčení. To zahrnuje provedení místního šetření skutečného stavu dokladů, které jsou zapotřebí k provozu zařízení, a posouzení zjištěného skutečného stavu ocelové konstrukce regálu, zejména po stránce dodržování platných právních předpisů a nařízení ve vztahu k provozu a fyzickému stavu regálu. V případě potřeby, například při poškození nebo opotřebení regálového vybavení, je současně s technickou zprávou zpracována také nabídka na opravu regálového zařízení s využitím originálních náhradních dílů. Po skončení kontroly se regál označí nálepkou s uvedeným termínem nejpozdější příští kontroly.

Společnost Jungheinrich ve svém portfoliu služeb nabízí revize skladových regálů podle závazných předpisů ČR. Postarají se o kompletní revizi regálů ve skladu a následný servis, včetně originálních náhradních dílů i pro další regálové systémy. Jungheinrich je synonymem pro inovativní manipulační techniku a logistické systémy již více než 65 let.

Společnost poskytuje kompletní vybavení od paletového vozíku po komplexní, plně automatické systémy včetně vlastního softwaru a servisu. V České republice působí od roku 1992 a je dlouhodobě jedničkou na trhu v počtu prodaných vozíků. Disponuje rozsáhlou servisní sítí více než 170 techniků, díky čemuž poskytuje prvotřídní služby kdekoliv. Mezi stěžejní produkty v portfoliu patří vysokozdvižné vozíky, paletové regály, ale i automatické systémy. Svěřte se do rukou profesionálů i vy!