VW nenechává v Číně nic náhodě, postaví další továrnu

Volkswagen

Volkswagen Zdroj: profimedia.cz

Německá automobilka Volkswagen pokračuje v posilování na čínském trhu. Na západě Číny postaví novou továrnu s kapacitou 50 tisíc vozů ročně. Celková investice má činit 170 milionů eur (4,25 miliardy korun), výroba by měla začít ve 2015. Volkswagen už nyní prodává v Číně 30 procent ze své celkové výroby.

Závod se bude nacházet v Urumči, hlavním městě regionu Sin-ťiang. Volkswagen rovněž podepsal memorandum o porozumění s dalším čínským partnerem, se kterým provozuje společný podnik, China First Automobile Group o prodloužení jejich spolupráce o 25 let, napsaly agentury AP a Reuters.

O situaci na čínském automobilovém trhu čtěte více:

Volkswagen byl první zahraniční automobilkou, která před třemi desetiletími vstoupila na čínský trh. Nyní je Čína největším trhem Volkswagenu a loni zde automobilka zvýšila dodávky o 18 procent na rekordních 2,3 milionu vozů.

Čína v roce 2009 díky silnému růstu prodeje vystřídala Spojené státy na pozici největšího automobilového trhu světa. Přední světové automobilky se snaží expanzí v Číně a na dalších rozvíjejících se trzích kompenzovat slabší poptávku ve vyspělých zemích.