Wanzl z Olomoucka vyrobí pro Deutsche Post rekordních 14 tisíc kontejnerů

Kontejnery pro Deutsche Post z hněvotínské firmy Wanzl

Kontejnery pro Deutsche Post z hněvotínské firmy Wanzl Zdroj: ctk

Kontejnery pro Deutsche Post z hněvotínské firmy Wanzl
Kontejnery pro Deutsche Post z hněvotínské firmy Wanzl
2
Fotogalerie
Rekordních 14 tisíc přepravních kontejnerů letos vyrobí pro německou poštu společnost Wanzl z Hněvotína u Olomouce. Speciální kontejnery hněvotínský Wanzl dodává Deutsche Post od závěru roku 2013 a jejich produkce od té doby výrazně roste.

„V roce 2013 jsme vyrobili prvních dva tisíce kontejnerů, loni ve dvou sériích 10 tisíc a letos jich Deutsche Post dodáme 14 tisíc. Kontrakt má dlouhodobý charakter a předpokládám, že budeme ve výrobě těchto kontejnerů pokračovat nejméně další dva až tři roky,“ uvedl jednatel a ředitel společnosti Roman Adami.
.
Zakázka pro německou poštu výrazně zvyšuje tržby hněvotínského závodu, který patří do německého koncernu Wanzl. „Loni jsme za tyto kontejnery utržili více než 100 milionů korun a letos budou tyto naše příjmy ještě vyšší. I díky nim jsme loni vykázali rekordní tržby,“ podotkl Adami.

Kontrakt uzavřený s Deutsche Post je pro hněvotínskou továrnu Wanzl také významnou referencí. „Deutsche Post můžou totiž dodávat pouze zákazníci, kteří prokážou vysokou míru dodavatelské spolehlivosti a výrobní kvality. Otevírá nám to dveře u dalších zákazníků v Německu,“ řekl Adami.

Kontejner byl speciálně vyvinutý pro potřeby Deutsche Post a na jeho konstrukci se podíleli i odborníci z hněvotínského závodu Wanzl. „Deutsche Post nové kontejnery používá pro sebe i obchodní partnery. Prostřednictvím DHL poskytuje logistické služby velkým hráčům v oblasti internetového obchodu, jako je například americký Amazon,“ dodal Adami.

Společnost Wanzl loni díky novým zakázkám zvýšila tržby meziročně o 40 procent na rekordních 814 milionů. Firma v roce 2014 získala nové zakázky především u odběratelů z výrobního sektoru a vyšší tržby měla také za dodávky obchodníkům.

Wanzl v Hněvotíně vyrábí i drátěné polotovary pro výrobu nákupních vozíků či košíků. Část výrobků firma sama kompletuje do finální podoby a zajišťuje montáž a servis výrobků koncernu Wanzl, jako jsou regálové systémy, pokladní boxy či zařízení pro logistiku a průmysl.

Světový dodavatel nákupních vozíků
Pobočka Wanzl pro ČR byla založena v roce 1991 v Olomouci. Firma nejdříve sídlila v pronajatých kancelářích v Olomouci, o pět let později byl v Hněvotíně otevřen i výrobní závod. Později byl rozšířen o další výrobní halu a galvanovnu. Firma nyní zaměstnává zhruba 300 pracovníků.
Koncern Wanzl je největším výrobcem nákupních vozíků na světě, ročně jich vyrobí přes tři miliony. Skupina Wanzl zaměstnává asi 4000 pracovníků ve 20 pobočkách i řadě obchodních zastoupení na celém světě a 11 výrobních závodech v Německu, Francii, Číně, USA, Kanadě, Británii a ČR.