Ženevská premiéra. Škoda Auto představí novou Octavii Scout

Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto představí na začátku března na autosalonu ve švýcarské Ženevě novou Octavii Scout s pohonem všech kol

Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto představí na začátku března na autosalonu ve švýcarské Ženevě novou Octavii Scout s pohonem všech kol Zdroj: ctk

Interiér nového vozu Octavia Scout
Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto představí na začátku března na autosalonu ve švýcarské Ženevě novou Octavii Scout s pohonem všech kol
3
Fotogalerie
Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto představí na začátku března na autosalonu ve švýcarské Ženevě také novou Octavii Scout s pohonem všech kol. Kromě tohoto modelu, který by měl na trh přijít zhruba v polovině roku, automobilka v Ženevě přestaví studii nové varianty Octavie v podobě pětidvéřového kupé Vision C. Chybět by neměla ani Octavie na stlačený zemní plyn.

Nová Škoda Octavia Scout s terénním vzhledem vychází z modelu Octavia Combi. Vyrábět se bude v Mladé Boleslavi. „Vpředu a vzadu má vůz mohutné, černým plastem chráněné nárazníky se stříbrnými prvky ve stylu terénních vozů,“ uvedla Škoda. V přídi má vůz široký otvor přivádějící vzduch do motorového prostoru a ostře řezané mlhové světlomety.

Prahy a lemy blatníků chrání černé plastové kryty, černými ochrannými lištami jsou chráněny i boky dveří. Světlá výška je oproti běžnému modelu Octavia zvětšena o 33 milimetrů. Součástí sériové výbavy jsou také například sedmnáctipalcová kola z lehkých slitin.

Díky zvětšení nájezdových úhlů by měla Octavia Scout zvládnout náročnější terén. Maximální přípustná hmotnost přívěsu vzrostla o 25 procent na dvě tuny. V nabídce jsou dva vznětové motory a jeden motor zážehový.

Letos Škoda představí také novou Fabii, podle informací by to mělo být na autosalonu v Paříži na začátku října. Připravena je také studie většího SUV.

Škoda Auto pokračuje ve své modelové ofenzivě, která jí má zajistit do roku 2018 prodej 1,5 milionu aut ročně. Letos by automobilka měla poprvé prodat přes milion vozů. Výroba v Česku má překročit rekordních 600 tisíc vozů.