Zisk AAA Auto byl loni rekordní. Čtvrt miliardy korun

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: ctk

Skupina autobazarů AAA Auto loni podle neauditovaných výsledků zdvojnásobila čistý konsolidovaný zisk na 10,3 milionu eur, tedy v přepočtu více než čtvrt miliardy korun, což je dosud nejvíce v historii společnosti. Tržby stouply o třetinu na 276,7 milionu eur, tedy přes 6,8 miliardy korun. Auditovaná čísla společnost oznámí 30. dubna.

Počet prodaných vozů se zvýšil meziročně o 13 procent na 44.828 aut a jejich průměrná cena vzrostla o 16,3 procenta na 5131 eur za auto.

„Společnosti se podařilo udržet růst nákladů pod úrovní růstu tržeb a zisk před odpisy EBITDA zvýšila o 80 procent. Díky změně struktury dluhu se společnosti podařilo snížit úrokové náklady a čistý zisk se tak meziročně zdvojnásobil. Podařilo udržet silnou dynamiku výsledků i ve čtvrtém kvartále a výsledky proto hodnotíme pozitivně,“ uvedl Milan Vaníček, ředitel odboru analýz finančního trhu J&T Banky.

„Rok 2011 byl pro AAA Auto z pohledu dosaženého čistého zisku mimořádným rokem. Efekt opatření, která společnost zavedla v reakci na krizi, se plně projevil a skupina je nyní významnou měrou efektivnější a ziskovější. Ve srovnání s úrovní před krizí dosáhla loni společnost dvojnásobně vysokého provozního a stejně tak čistého zisku na polovičním objemu prodejů,“ uvedl na tiskové konferenci generální ředitel skupiny Anthony James Denny.

Letos předpokládá růst zisku o 20 procent a tržby by měly podle Dennyho stoupnout nejméně o pět procent. „Neočekáváme v tomto roce významnou recesi na trhu ojetých vozů, pouze stagnaci, následovanou opětovným mírným růstem příští rok. Růst prodejů si plánujeme zajistit prostřednictvím nových poboček,“ dodal Denny.

Skupina loni po čtyřech letech obnovila regionální expanzi. V Česku otevřela jednu pobočku loni a další dvě v ČR a na Slovensku následovaly letos v únoru. Firemní plány zároveň počítají během příštích dvou let s otevřením dalších až šesti nových autocenter v ČR a až tří nových autocenter na Slovensku. AAA loni také vstoupila do Ruska, kde plánuje další zastoupení otevřít příští rok.

Vývoj hodnoty akcií AAA Auto na pražské burze za poslední rok

Vývoj hodnoty akcií AAA Auto na pražské burze za poslední rokVývoj hodnoty akcií AAA Auto na pražské burze za poslední rok | salava@mf.cz

Akcie AAA Auto online sledujte