Armáda prodává další nemovitosti. Za čtvrt miliardy

Areál střelnice v Českých Budějovicích

Areál střelnice v Českých Budějovicích Zdroj: ACR

V pořadí už šestý tendr v letošním roce vyhlásilo ministerstvo obrany na odprodej svého nepotřebného majetku. Nabízí celkem 25 nemovitostí.

Tentokrát lze koupit opuštěná kasárna, střelnici, vilu, letiště či pohraniční pevnůstky u Lednice na Moravě. Armáda prodejem nepotřebného majetku už řadu let šetří za jeho údržbu a ostrahu, zároveň si přilepšuje k rozpočtu.

„Jedná se opět o nemovitosti, které nenašly kupce v minulých výběrových řízeních, ale také objekty a pozemky zařazené do nabídky zcela nově. Minimální požadovaná kupní cena v souhrnu dosahuje 244 milionů korun,“ řekl šéf odboru pro nakládání s nepotřebným majetkem Josef Lachman.

Kasárna v OlomouciKasárna v Olomouci | ACR

Sochorovy kasárna v Olomouci

Mezi areály a objekty, pro něž vojsko hledá kupce, je například Praha – vila Na Zlatnici č.p. 276, Týn nad Vltavou – ubytovna, Olomouc – Sochorovy kasárna, České Budějovice –střelnice Šindlovy Dvory, Jihlava - areál radiolokačního střediska, Bechyně – areály naváděcího střediska letiště, Brno – ubytovací objekt v ulici Terezy Novákové č.p. 64. Dále nabízí ministerstvo pozemky v lokalitách Benešov u Prahy, Jindřichův Hradec, Bělotín a Dolní Újezd a 11 objektů opevnění v lokalitě Lednice na Moravě.

Armáda prodává letiště i kasárna

„Na realitní trh vracíme řadu skutečně atraktivních nemovitostí, které nebyly v minulých kolech výběrového řízení prodány. Tentokrát však s nižšími a dle mého soudu velmi zajímavými cenami,“ láká kupce Lachman.

Podrobné informace jsou k dispozici na internetových stránkách www.onnm.army.cz a www.centralniadresa.cz.

Další nepotřebné nemovitosti nabídne rezort obrany v říjnu 2012. Půjde o objekty a pozemky, které nebyly odprodány v červnovém výběrovém řízení, i v tomto případě mají být ceny nižší.