Česká PSJ dostaví v Rusku za 1,5 miliardy nákupní centrum

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: PSJ

Stavební společnost PSJ uspěla v tendru na dostavbu obchodního a zábavního centra v ruském městě Nižnij Novgorod. Jde o investici za více než 2,5 miliardy rublů (v přepočtu přes 1,5 miliardy Kč). Je to jedna z největších zahraničních zakázek PSJ, Stavba bude hotova do konce listopadu 2014.

Komplex Něbo vznikne v centru čtvrtého největšího města Ruské federace na místě zdemolovaného areálu a zabere 150 tisíc metrů čtverečních. Kromě mnoha obchodů v ní bude i sportovní komplex, rozsáhlé wellness centrum, osm kinosálů a dvoupatrové podzemní parkoviště.

Společnými investory projektu jsou firmy Elektronika Plus, která vlastní několik ruských obchodních center, a Marins Group provozující v Rusku síť hotelů.

Čeští firma převzala staveniště koncem října. „Se zakázkou začínáme v nelehkém zimním období ve fázi neuzavřené železobetonové konstrukce,“ uvedl Josef Noha, výrobní ředitel PSJ pro Ruskou federaci. PSJ bude provádět kompletní vnitřní práce, inženýrské sítě, fasádu, střechy a venkovní úpravy. Multifunkční komplex by měl být slavnostně otevřen 15. prosince příštího roku.

PSJ patří mezi největší stavební společnosti v Česku, zahraniční zakázky se na obratu této skupiny v posledních třech letech podílejí více než polovinou. Letos se tento podíl už blíží 60 procentům. Nejvíc zahraničních zakázek má nyní PSJ v Rusku. Výnosy skupiny PSJ se za rok 2012 pohybovaly kolem 7,55 miliardy Kč.