Codeco v pražských Vysočanech postaví další bytové domy

Stavba

Stavba Zdroj: ctk

Vysočany v Praze 9 jsou mezi staviteli nových bytů už roky populární lokalitou. A trend pokračuje. Developerské firma Codeco tam totiž se svými izraelskými partnery nově připravuje projekt s názvem Zátiší nad Rokytkou, který bude v sedmi bytových domech čítat 212 bytů.

„Umístění záměru bylo zvoleno v jižní části areálu bývalého ČKD, kde se nacházejí či nacházely fyzicky a morálně dožilé skladové objekty,“ uvedl stavebník v dokumentaci předložené k posouzení vlivů stavby na životní prostředí.

Developer odhaduje, že začne stavět ve druhém čtvrtletí 2014, dokončení stavby předpokládá o rok a půl později.

Ve Vysočanech není Codeco nováčkem. Firma už v Českomoravské ulici přestavěla na byty bývalou kancelářskou budovu ČKD. Na konci minulého roku v Praze 9 vystavěla bytový dům Matějkova.

Přestože jsou Vysočany pro developery atraktivní, všem tamním záměrům se nedaří. Například právě Codeco oznámilo už v roce 2008 u metra Kolbenova výstavbu výškové kancelářské budovy Kolben Tower. Projekt ale zůstal jen na papíře.

Rozsáhlé a dosud nerealizované projekty má v lokalitě také například izraelská společnost AFI nebo skupina CPI realitního magnáta Radovana Vítka, která k vysočanskému projektu přišla letošní koupí maďarského developera Ablon. Další velký projekt chystá Vysočanech italská skupina Fim, která chce bývalé pekárny Odkolek přestavět na bytový komplex.