CPI kapitálově vstoupí do maďarské realitní skupiny Ablon

Radovan Vítek

Radovan Vítek Zdroj: CTK/Sulova Katerina

Realitní skupina CPI Radovana Vítka rozšiřuje své aktivity na evropském realitním trhu, kapitálově vstoupí do maďarské realitní skupiny Ablon. Firmy se dohodly na budoucím úpisu minimálně 30 procent akcií.

CPI přitom nevylučuje, že získá ještě větší podíl a společnost zcela převezme. V budoucnu plánuje ozdravení celé skupiny a připravuje se na jednání s bankovními domy, které maďarského developera financují.

„Politická a ekonomická krize v Maďarsku se projevuje na dlouhodobé stagnaci tamního realitního trhu. To je příležitost pro soukromé investory, kteří mají zájem o dlouhodobé investice. Mým cílem je přinést do skupiny Ablon nový kapitál a aktivně se podílet na její restrukturalizaci. Do budoucna se nabízí také varianta, že skupiny CPI, Orco a Ablon budou spolupracovat na akvizicích, developmentu a správě nemovitostí,“ uvedl k záměru Radovan Vítek.

Ablon je jedním z největších realitních developerů v Maďarsku a ve střední a východní Evropě, vlastní nemovitosti v celkově hodnotě 389 milionů eur, zhruba 9,8 miliardy korun. Skupina působí v Maďarsku, České republice, Rumunsku a Polsku. Akcie společnosti Ablon Group jsou od roku 2007 kótované na Londýnské burze cenných papírů.

: