CPI koupila další budějovické obchodní centrum, za Géčko zaplatila 750 milionů

Českobudějovické nákupní centrum Géčko

Českobudějovické nákupní centrum Géčko Zdroj: CPI

Skupina CPI realitního magnáta Radovana Vítka pokračuje v akvizicích tuzemských nákupních center. Nově koupila obchodní komplex Géčko v Českých Budějovicích. Cenu nezveřejnila. Podle informací serveru E15.cz se ale pohybuje kolem tři čtvrtě miliardy korun. V Budějovicích už miliardář vlastní rovněž centrum Igy.

„Akvizice nákupního centra Géčko v Českých Budějovicích je v souladu s investiční strategií naší skupiny. Opět jsme posílili naše portfolio vysoce kvalitních nákupních center se stabilními nájemci a v atraktivních lokalitách,“ uvedl Tomáš Salajka, ředitel akvizic v CPI.

V Géčku je celkem osmapadesát obchodů na zhruba 9500 metrech čtverečních. V provozuje je od roku 2007.
Radovan Vítek o sobě dal vědět již v únoru koupí obchodního centra Bondy v Mladé Boleslavi. V tomto případě CPI na transakci spolupracovala se skupinou Raiffeisenbank. Předtím ještě získal kolínské obchodní centrum Futurum.

CPI je největším vlastníkem tuzemských maloobchodních realit. V portfoliu jich má 635 tisíc metrů čtverečních. Významnou částí se retail podílí například na vlajkové lodi skupiny, kterou je pražské víceúčelové centrum Quadrio. V metropoli vlastní ještě například Galerii Fénix.