CPI ovládne pražské obchodní centrum Copa

Stavba centra Copa

Stavba centra Copa Zdroj: ctk

Realitní skupina Czech Property Investments (CPI) podnikatele Radovana Vítka odkoupí po dokončení druhou polovinu pražského kancelářského a obchodního centra Copa od podnikatele Sebastiana Pawlowského. Polovinu projektu už CPI vlastní.

Jedna z největších tuzemských realitních skupin CPI využije předkupního práva, které má zakotveno ve smlouvě. „Mohu potvrdit, že o odkoupení podílu pana Pawlowského stále zájem máme,“ uvedla pro server Týden.cz mluvčí CPI Michaela Winklerová. Kdy bude obchod uzavřen, je podle ní otázkou dohody.

Výstavba kancelářského a obchodního centra Copa ve Spálené ulici v Praze přijde asi na 3,3 miliardy korun. Multifunkční objekt by měl mít čtyři podzemní a sedm nebo osm nadzemních podlaží. Kvůli stavbě je na dva roky uzavřena stanice metra B Národní třída. Dopravní podnik za rekonstrukci stanice metra zaplatí přes půl miliardy korun.

Vítkova CPI koupila poloviční podíl v projektu Copa Centrum loni v polovině roku. V Česku vlastní také zhruba 12.700 nájemních bytů, a je tak po společnosti RPG Byty druhým největším poskytovatelem nájemního bydlení v zemi. CPI dále kontroluje a spravuje stovky tisíc metrů čtverečních obchodních ploch, kolem 230.000 čtverečních metrů kanceláří, 18 hotelů a 148 800 metrů čtverečních ploch určených pro lehký průmysl a skladování.

Celková aktiva CPI činila v závěru června 59 miliard korun. Společnost loni zvýšila meziročně čistý zisk o 2,4 procenta na 1,143 miliardy korun.