CPI se možná přesune Na Příkopy

Palác Živnobanka

Palác Živnobanka Zdroj: ctk

Realitní společnost CPI podnikatele Radovana Vítka chce podle informací deníku E15 přesunout své firemní sídlo do paláce Živnobanka v pražské ulici Na Příkopech. Budovu nedávno Vítek získal od UniCredit Bank.

„Uvažovalo se o tom jako o jedné z variant využití budovy, že se stane pro CPI firemním sídlem. Další variantou je pronájem objektu. Žádný časový rámec na to není, zatím budova z právního hlediska není naše, posléze se bude navíc řešit její renovace,“ řekla mluvčí CPI Michaela Winklerová.

CPI, která sídlí na Václavském náměstí, ale každopádně podle ní nyní nové sídlo hledá. Toto by bylo luxusní – novorenesanční palác Živnobanka s bohatou vnitřní výzdobou a plochou kolem dvaceti tisíc metrů čtverečních má velmi reprezentativní charakter.

Vítkova firma je největším tuzemským realitním hráčem s aktivy kolem 50 miliard korun. Vlastní řadu rezidenčních i komerčních nemovitostí a také hotely. Letos na podzim získala 19 kancelářských budov od PPF za zhruba pět miliard korun, v létě koupila 50procentní podíl v projektu Copa Centrum v Praze na Národní. V první polovině roku dokončila i nákup balíku obchodních středisek Penny Market a Family Center a velkých nákupních center Olympia Mladá Boleslav a Teplice, dohromady za čtyři miliardy korun.