Další změna na náměstí Republiky: budovu prodává i UniCredit

UniCredit Bank

UniCredit Bank Zdroj: Erben Eduard/E15

UniCredit Bank prodává budovu na pražském náměstí Republiky. Informovaly o tom dnešní Hospodářské noviny. Podle nich by šestipatrová budova z roku 1998 měla mít hodnotu podobnou 790 milionům korun, za které před časem stát vydražil opodál stojící bývalý klášter. Pobočka banky z budovy neodejde, chce si ji od nového majitele pronajmout na minimálně deset let.

Mluvčí banky Petr Plocek nechtěl listu k prodeji budovy vzhledem k současným jednáním s investory poskytnout bližší informace. Podle prospektu o nabízené nemovitosti, který má deník k dispozici, mohli zájemci podat první nabídky minulý týden. Z prospektu rovněž vyplývá, že banka by měla novému vlastníkovi ročně platit na nájemném 36 milionů korun.

Nemovitost, která byla před čtyřmi lety zmodernizována, nabízí 5500 metrů čtverečních ploch k pronájmu, do podzemních garáží se vejde 14 aut. Je současně poslední, kterou UniCredit Bank v Praze vlastní. Banka v minulých letech prodala veškeré své nemovitosti včetně historické budovy bývalé Živnostenské banky v ulici Na Příkopě a své zaměstnance přestěhovala do BB Centra v pražské Michli.