Developer VGP prodal podíl ve skladových areálech za 3,5 miliardy

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: vgp.cz

Developerská firma VGP prodala většinový podíl v šesti tuzemských logistických parcích jednomu z fondů britské společnosti Tristan Capital Partners přibližně za 135 milionů eur, tedy asi za 3,5 miliardy korun.

„Tato transakce nám poskytuje stabilní základnu pro rozšíření našich rozličných obchodních linií a umožňuje nám se aktivně soustředit na nové příležitosti pro rozvoj ve středoevropské oblasti, obzvláště v Polsku a Německu,“ uvedl generální ředitel VGP Jan Van Geet.

Prodané sklady se nachází v Hradci Králové, Liberci, Mladé Boleslavi, Plzni, Olomouci a Ústí nad Labem. Fond v nich bude mít 80 procent, zbývající pětinový podíl bude dále kontrolovat dále VGP. O záměru prodat sklady informovala stavitelská firma již v srpnu spolu s pololetními výsledky.

Dnes oznámený obchod je druhou velkou letošní transakci VGP. Na jaře firma prodala 80procentní podíl v šesti tuzemských skladových areálech fondu European Property Investors Special Opportunities (EPISO) zhruba za 300 milionů eur (zhruba 7,6 miliardy korun). Fond EPISO řídí společnosti Tristan Capital a AEW Europe.

S akciemi VGP se obchoduje na burzách v Bruselu a Praze. Kromě Česka podniká firma například na Slovensku, v Maďarsku nebo v Pobaltí. Mezi její největší uskutečněné projekty patří skladový areál v pražských Horních Počernicích.