Developeři z Finepu rozšíří Západní Město

Šéf Finepu Tomáš Pardubický

Šéf Finepu Tomáš Pardubický Zdroj: E15 Robert Zlatohlavek

Developerská společnost Finep připravuje v Praze ve Stodůlkách další rozšíření tamního projektu Západní Město. Pokud vše půjde podle plánu, postaví tam firma do roku 2020 až osm stovek nových bytů. Výši investice do další bytové výstavby na západním okraji metropole Finep neprozradil.

Napovědět ale může, kolik peněz tam nalil do dosavadních etap svého obřího projektu, které v souhrnu čítají kolem 750 jednotek. „V rámci rezidenční části projektu bylo doposud investováno kolem 900 milionů korun,“ řekl deníku E15 generální ředitel Finepu Tomáš Pardubický.

Ještě více vložila společnost do kanceláří, které v lokalitě rovněž buduje. Do projektu rozděleného do více fází už Finep investoval 3,5 miliardy korun. Avšak díky tomu, že se do administrativního centra City West podařilo přilákat řadu lukrativních nájemníků typu Siemensu, Komerční banky nebo Vodafonu, nemá nouzi o investory. Na konci roku 2010 koupila první část tohoto projektu za 1,8 miliardy korun skupina CPI Radovana Vítka.

Hlavními akcionáři holdingu s čtyřmiliardovým základním kapitálem jsou podle posledních dostupných informací Michal Kocián, Pavel Rejchrt, Tomáš Zaněk a Vladimír Schwarz. Menší podíl má také generální ředitel Pardubický a finanční šéf firmy Štěpán Havlas.

Největšími konkurenty Finepu jsou developerské společnosti Central Group Dušana Kunovského a Ekospol Evžena Korce.