Do Florentina jdou Ernst & Young

Florentinum

Florentinum Zdroj: florentinum.cz

Poradenská společnost Ernst & Young se bude stěhovat. Obsadí zhruba pětinu pražského komplexu Florentinum, který Na Poříčí začne na jaře stavět investiční skupina Penta. Jde o zatím největší letošní obchod na tuzemském kancelářském trhu.

Ernst & Young, která nyní sídlí na Karlově náměstí, si podle informací deníku E15 předpronajala v chystaném projektu deset tisíc metrů čtverečních. Penta nechtěla transakci komentovat. Florentinum má být s 49 tisíci metry čtverečními kanceláří a téměř osmi tisíci metry určenými pro obchod a služby největším administrativním komplexem v Praze realizovaným v jedné etapě. V areálu, který má být dokončen už za dva roky, bude mít své sídlo i Penta. Florentinum je jejím prvním developerským projektem v České republice.

Finanční instituce a poradenské firmy jsou v poslední době nejčasnějšími nájemci administrativních center. Konkurenční poradenská firma PricewaterhouseCoopers si loni předpronajala téměř 12 tisíc metrů čtverečních v budově City Green Court, kterou na pražské Pankráci staví společnost Skanska. Další prostory si tam rezervovala farmaceutická společnost GlaxoSmithKline.

Loňskou největší transakcí byl přesun banky UniCredit do nové budovy Filadelfie v michelském BB Centru. Kvůli utlumené poptávce byly loni v Praze dokončeny jen tři kancelářské projekty. Neobsazenost se koncem roku pohybovala kolem 12 procent.