Finep chce v Praze na Barrandově postavit dalších 600 bytů

FINEP zahájil prodej 130 nových bytů ve Vysočanech

FINEP zahájil prodej 130 nových bytů ve Vysočanech Zdroj: profit

Pražský Barrandov čeká další výrazné rozšíření bytové zástavby. Developerský holding Finep tam chce v příštích letech postavit zhruba šest stovek nových bytů. Rozšíří tím svůj projekt Kaskády Barrandov, který dosud spolu s dalším projektem Finepu Panorama Barrandov čítá dohromady přes 1200 bytů.

„V areálu jsou navrženy rozsáhlé sadové úpravy, jejichž základním prvkem bude parková úprava, kde je navržena síť chodníků a odpočinkových ploch. Do prostoru mezi domy budou zakomponována retenční jezírka a povrchová parkoviště, která budou doplněna vzrostlými stromy,“ uvedl Finep v dokumentu, který zaslal v rámci schvalovacího procesu úřadům.

Plánovaných 600 nových jednotek má vzniknout ve třech etapách. Začátek stavby plánuje developer na letošní podzim, dokončení všech tří etap na rok 2018. Pozemky, na nichž se má stavět, nyní slouží jako pole.

Pozemky pro případnou budou výstavbu vlastní v lokalitě také konkurenční developer Ekospol. Ten patří spolu s Finepem a Central Group mezi největší stavitele nových bytů v Česku.