Google, Pfizer, Porsche. Redside skoupila pražské kanceláře zahraničních obrů

Pražské kanceláře Googlu

Pražské kanceláře Googlu Zdroj: Google CR

Česká investiční společnost Redside koupila v Praze čtyři kancelářské budovy o celkové rozloze 24 660 metrů čtverečních. Sídlí v nich mimo jiné společnosti Google, Pfizer, BNP Paribas a Porsche. Domy prodal německý investiční fond Triuva. Kupní cenu ani jedna strana nezveřejnila.

„Věříme, že hodnota portfolia je zajištěna díky vyváženému příjmu, špičkové kvalitě kancelářských ploch a velmi dobré lokalitě nemovitostí,“ uvedl analytik oddělení Investment Properties společnosti CBRE Vítězslav Doležal. CBRE zastupovala prodejce nemovitostí.

Redside nově získala sídla centrály společností Pfizer a BNP na pražském Andělu, budovu Vyšehrad Victoria v Praze 4 poblíž Kongresového centra a Budovu E projektu Avenir Business Park v Nových Butovicích. Všechny budovy byly postaveny v letech 2004 až 2008.

„V případě tohoto kancelářského portfolia jde o nejlikvidnější a nejvyhledávanější typ nemovitostí na českém investičním trhu. Budovy jsou pronajaté významným společnostem, byly vždy téměř plně obsazené a technicky v dobrém stavu,“ dodal Tomáš Berka z investičního oddělení společnosti Colliers International, která zastupovala kupujícího.

Špičkoví nájemníci

Kanceláře v budovách nyní využívá 28 nájemníků, 60 procent příjmů plyne od společností patřících do žebříčku Fortune 500: BNP Paribas, Pfizer, Google, CSC Computers a Porsche.

Investiční společnost Redside patří do skupiny ASB Group. Ta poskytuje služby mimo jiné v oblasti zakládání společností, účetnictví a daňového poradenství. Redside se zaměřuje hlavně na správu fondů kvalifikovaných investorů. Objem spravovaného majetku firmou Redside přesáhl v roce 2014 miliardu korun.

Fondy pro bohaté se zpřístupní investorům