HB Reavis chce koupit další obchodní centrum v Hradci Králové

Arkády Hradec Králové

Arkády Hradec Králové Zdroj: Vizualizace ECE

Developerská skupina HB Reavis slovenského miliardáře Ivana Chrenka vstupuje do projektu obchodního centra Arkády, který dosud v Hradci Králové připravovala německá společnost ECE.

Pro původem slovenskou firmu se širokým mezinárodním záběrem by nový projekt znamenal, že by HB Reavis měla v Hradci Králové po Auparku už druhé želízko v ohni.

„Pokud dosáhneme dohody s ECE a městem Hradec Králové, máme zájem o vstup do tohoto projektu,“ uvedla ředitelka HB Reavisu v Česku Olga Humlová. Součástí případné dohody obou stran by zůstala podpora modernizace hradeckého fotbalového stadionu, který má vyrůst hned vedle obchodního centra.

Malšovická aréna, vizualizace fotbalového stadionu v Kradci KrálovéMalšovická aréna, vizualizace fotbalového stadionu v Kradci Králové | Vizualizace ECEJak by měl vypadat hradecký fotbalový stadion po rekonstrukci

Vizualizace interiéru nového nákupního centra v Hradci KrálovéVizualizace interiéru nového nákupního centra v Hradci Králové | Vizualizace ECEInteriér nákupního centra na vizualizaci ECE

Jednání odstartovala změna obchodní strategie ECE na tuzemském trhu. „Společnost se hodlá v budoucnu zaměřit zejména na správu a nákup stávajících center,“ sdělil jednatel ECE Josef Tobek. Projekt Arkády Hradec králové má nabídnout k pronájmu 39 tisíc metrů čtverečních obchodních ploch. ECE počítala s otevřením centra na jaře 2016.

V případě Auparku umístěného v centru města už má HB Reavis územní rozhodnutí, nyní usiluje o stavební povolení. „Jakmile tyto dokumenty nabydou právní moci, jsme investičně připraveni stavbu zahájit,“ dodal manažer projektu Vít Hlavatý.

HB Reavis kromě realitních trhů střední Evropy letos expanduje také do Velké Británie a Turecka. Firma spravuje a rzovíjí aktiva za 1,4 miliardy eur.