HB Reavis nakupuje pozemky v Praze

Metronom

Metronom Zdroj: HB Reavis

Slovenská realitní skupina HB Reavis koupila další kancelářský projekt v Praze. Od rakouských investorů získala pozemek u stanice metra Nové Butovice s připraveným projektem na výstabu administrativního centra Metronom o 35 tisících čtverečních metrech. Podobně jako ostatní nyní chystané nové kancelářské stavby má Metronom získat mezinárodní cenrtifikát zelené budovy Breeam. Nyní se bude HB Reavis snažit získat pro projekt budoucí nájemce.

Kromě plánované kancelářské budovy zahrnuje Metronom i rezidenční část pro výstavbu zhruba tří stovek bytů, která byla rovněž na prodej. „HB Reavis koupil pouze administrativní část projektu, což souvisí s naší strategií zaměřenou na administrativní a obchodně-zábavní centra,” upřesnil pro E15 mluvčí firmy Ladislav Pavlík.

Skupina HB Reavis v dubnu dokončila výstavbu kancelářské budovy River Garden Office na Rohanském nábřeží, který stavěla spekulativně bez předem sjednaného pronájmu. Minulý měsíc developer koupil od rakouské firmy Premium Red ze skupiny Volksbank pokračování projektu River Garden Office II a III, který má prodloužit bulvár Rohanského nábřeží směrem do Libně. Celkově letos HB Reavis Group plánuje investovat do nákupu projektů na českém trhu celkem miliardu korun.

Ze Slovenska přenáší HB Reavis na tuzemský trh koncept nákupních center Aupark. První má vzniknout v Hradci Králové na pozemcích po bývalém autobusovém nádraží, další pak v Karviné. Největší Aupark chce vybudovat developer ve dvou fázích v Brně nedaleko nádraží.

Před dvěma lety firma expandovala do Polska, když koupila od španělského konzorcia Acciona projekt na výstavbu kanceláří v obchodní čtvrti Mokotow.