HB Reavis prodal River Garden v Karlíně za 1,4 miliardy korun

Projekt River Garden II./III v pražském Karlíně

Projekt River Garden II./III v pražském Karlíně Zdroj: HB Reavis

Developerská skupina HB Reavis miliardáře Ivana Chrenka prodala administrativní budovu River Garden I v pražském Karlíně za 50 milionů eur (zhruba 1,4 miliardy korun). Novým majitelem je Prvý realitný fond (PRF) spravovaný společností IAD Investments, informovala o prodeji developerská společnost. Výnos tak mírně přesáhl 6,5 procenta.

Kancelářská budova River Garden I, která byla dokončena v roce 2012, nabízí přibližně 19.500 metrů čtverečních pronajímatelné plochy. V současné době je plně pronajata, mezi nájemce patří mimo jiné společnosti Unilever, ADP, Monster Worldwide, Alpiq a Tengelmann. V budově má sídlo také developer HB Reavis.

Developerská společnost HB Reavis v posledních měsících prodala několik svých administrativních budov, mimo jiné Apollo Business Center IV v Bratislavě, City Business Center III-V v Bratislavě a obchodní centrum Aupark v Žilině. Během posledních tří let prodala komerční nemovitosti za více než půl miliardy eur. Pondělní transakce je však prvním prodejem nemovitosti v Česku.

Mezinárodní developerská skupina HB Reavis původem ze Slovenska sídlí v Lucembursku a působí na Slovensku, v Polsku, v Maďarsku, České republice, Velké Británii a Turecku. Skupina byla založena v roce 1993. Spravuje aktiva v hodnotě 1,4 miliardy eur.

Prvý realitný fond, který patří do kategorie speciálních podílových fondů nemovitostí, se zaměřuje především na investice do logistických a obchodních center a do kancelářských budov v regionu střední Evropy. IAD Investments založená v roce 1991 je nejstarší správcovskou společností na Slovensku. V současnosti spravuje majetek za téměř 200 milionů eur. Působí na Slovensku, v České republice a v dalších zemích střední Evropy.