Immofinanz chystá miliardy na české reality, chce koupit rozsáhlý projekt

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: immofinanz

Rakouská realitní skupina Immofinanz hledá v Česku další investiční příležitosti. Jedná o koupi několika administrativních projektů, uvedl v rozhovoru pro deník E15 manažer Immofinanzu pro development Philipp Gansch.

Do současných projektů v Jindřišské a Jungmannově ulici dal Immofinanz přes 50 milionů eur (1,4 miliardy korun). Zatímco obě tyto budovy patří na trhu mezi menší, nyní má developer chuť na větší sousto.

„V současné době se rozhlížíme po rozsáhlejším projektu. Náš cíl je mezi patnácti až dvaceti tisíci metry čtverečními,“ uvedl Gansch. Podrobnější informace zatím představitel Immofinanzu neposkytl s odkazem na probíhající hloubkový audit v dotčených projektech.

Jeden z projektů, o který mají Rakušané zájem, už má potřebná povolení, takže budou moci začít stavět téměř okamžitě. „Koupit zcela nepřipravený pozemek a začít na něm rozvíjet projekt od píky je nyní v Praze obtížnější,“ poznamenal manažer.

Zatím poslední akvizicí Immofinanzu v Česku byla lednová koupě nákupního parku v Kladně. Skupina díky akvizici v Kladně rozšíří svou maloobchodní síť Stop. Shop. Naopak poslední tuzemský prodej uskutečnil Immofinanz před rokem, když prodal budovu v pražském administrativním komplexu BB Centrum. Strategie podobně jako u jiných developerů zní: budovu postavit, dobře pronajmout a následně ještě lépe prodat.

Byznys skupiny Immofinanz listované na vídeňské a varšavské burze se soustředí na střední a východní Evropu. Účetní hodnota portfolia firmy v současnosti činí zhruba deset miliard eur. Účetní hodnota nemovitostí firmy v Česku činí přibližně 589 milionů eur.