Immofinanz nakupoval v Česku a Slovinsku

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: immofinanz

Rakouská skupina Immofinanz posiluje svůj retailový byznys. Koupila totiž pět obchodních parků. Jeden v Kladně a čtyři ve Slovinsku. Dala za ně 26 milionů eur, tedy asi 716 milionů korun.

„Tyto atraktivní investiční příležitosti podtrhuje výborná poloha, dobré výsledky ve všech lokalitách, příznivá místní konkurenční situace a kombinace tradičních, silných nájemců, a to i s ohledem na cenu,“ uvedl Eduard Zehetner, generální ředitel skupiny Immofinanz.

Všechny koupené parky jsou plně pronajaté a chlubí se nájemci typu řetězců Deichmann, Takko, Müller nebo Jysk. Kladenský park koupil investor od společnosti Strasser Immobilien. Po této akvizici má Immofinanz v České republice deset nákupních parků nesoucích značku Stop-Shop. Celkově firma provozuje v šesti zemích více než pět desítek prodejních center.

Velké plány mají Rakušané v Polsku. Jeden Stop.Shop. park tam Immofinanz otevřel v listopadu, otevření dalšího chystá ještě v letošním prvním pololetí. V příštích letech plánuje na polském trhu připojení dalších deseti parků.

Byznys skupiny Immofinanz se soustředí na střední a východní Evropu. Účetní hodnota portfolia firmy v současnosti činí zhruba deset miliard eur.