Immofinanz prodal kancelářskou budovu v Praze-Michli

Budova C pražského BB Centra

Budova C pražského BB Centra Zdroj: Immofinanz

Budova C v kancelářském komplexu BB Centrum v Praze-Michli má nového majitele. Fond VIG jí koupil od rakouské realitní skupiny Immofinanz. Obě strany se dohodly, že cenu obchodu nezveřejní. Podle informací serveru E15.cz z realitního trhu se však hodnota transakce mohla pohybovat kolem 30 milionů eur, tedy asi 750 milionů korun.

„Ze strategického hlediska tato transakce znamená rovnoměrnější rozdělení našeho portfolia nemovitostí v Praze a důležitý krok v rámci neustálé optimalizace tohoto portfolia,“ uvedl provozní ředitel skupiny Immofinanz Manfred Wiltschnigg. Prodej je součástí aktuálního plánu Immofinanz prodat během pěti let nemovitosti za 2,5 miliardy eur (asi 63 miliard korun).

Prodaná budova vznikla v roce 1998 a je jedním z prvních moderních administrativních objektů postavených v Praze po roce 1989. Nabízí k pronájmu asi 13 tisíc metrů čtverečních kanceláří.

BB Centrum vybudovala developerská společnost Passerinvest. Celý komplex tvoří deset kancelářských budov. Immofinanz v areálu vlastní ještě tři objekty.