Inkasní agentura Kruk přestěhovala centrálu z Prahy do Hradce Králové

peníze (ilustrační foto)

peníze (ilustrační foto) Zdroj: CC BY-NC-ND 2.0: mlovitt via Wikimedia

Polský lídr trhu vymáhání pohledávek Kruk přestěhoval svou centrálu pro Česko a Slovensko z Prahy do Hradce Králové. Společnost finančníků Piotra Krupy a Wojciecha Kuznického vyměnila Pankrác za kancelářskou budovu nedaleko historického centra Hradce.

Celkem si Poláci ve východních Čechách pronajmou 835 metrů čtverečních kanceláří. „Transakci zprostředkovala společnost All Inclusive ze skupiny Century 21, která se spolupodílí na obsazování volných prostor v portfoliu Palmer Capital,“ uvedl Zbyněk Laube, člen představenstva společnosti Palmer Capital, které královéhradecké kanceláře patří.

Palmer Capital je soukromým fondem a správcem komerčních realitních fondů s majetkovou hodnotou kolem jedné miliardy eur. Do Česka firma razantně vstoupila předloni, kdy pod svá křídla získala portfolio nemovitostí v hodnotě jednotek miliard korun.

Kruk působí v České republice od roku 2011. Za letošní první čtvrtletí společnost na tuzemském trhu zdvojnásobila čistý zisk na 266 milionů korun. Tržby společnosti vzrostly o čtvrtinu na 798 milionů.