Invesco kupuje kancelářský komplex Futurama

Futurama Business Park

Futurama Business Park Zdroj: Immorent CR

Administrativní centrum Futurama v pražském Karlíně mění majitele. Developerská firma Immorent, jež je součástí rakouské skupiny Erste, se dohodla na jeho prodeji společnosti Invesco Real Estate. „S odvoláním na přání klienta zatím nebudeme akvizici komentovat,“ řekl E15.cz mluvčí Erste Group Immorent ČR Rudolf Kargl.

Podle britského odborného časopisu Euro Property zaplatí Invesco za administrativní objekty o celkem 41 300 metrech čtverečních 50 milionů eur, v přepočtu bezmála 1,25 miliardy korun. Jde tak o zatím třetí největší investiční transakci na tuzemském kancelářském trhu, po za prodeji 19 budov z portfolia PPF skupině CPI a akvizici Paláce Anděl německým fondem Kallisto.

Futurama Business Park stojí na pozemku bývalého sídla Českého statistického úřadu. První fáze byla zkolaudována před dvěma lety. Druhou fází developer právě dokončuje. Celkem projekt zahrnuje šest energeticky úsporných kancelářských budov. Významným nájemcem je například Deutsche Börse, která si pronajala 7500 metrů čtverečních.

Immorent ČR má za sebou výstavbu několika kancelářských center v Praze. Stejně jako Futuramu úspěšně prodal v minulých letech zahraničním investorům Avenir Business Park v Nových Butovicích a Gemini Centre na Pankráci. V současné době staví administrativní budovu Lyra na Smíchově, v níž bude sídlit vydavatelství Bauer Media.

Mezinárodní realitní společnost Invesco už letos koupila kancelářskou budovu v komplexu Anděl City v Praze 5.