J&T se postará o novou dominantu Bratislavy, postaví dva mrakodrapy

Panorama City

Panorama City Zdroj: J&T

Slovenská metropole Bratislava získá novou dominantu v podobě dvou bytových věží, které postaví skupina J&T. Projekt s názvem Panorama City má stát 100 milionů eur, tedy asi 2,5 miliardy korun. Do země mají stavaři poprvé kopnout letos v červenci, jméno stavební firmy ale investor zatím nezveřejnil.

Záměr obsahuje víc než šest stovek bytů. Nejvíc jich bude dvoupokojových a třípokojových, které dohromady tvoří asi 80 procent všech jednotek. „Na nejvyšším 33. poschodí je v každé věži umístěná exkluzivní pětipokojová rezidence,“ řekla E15 mluvčí J&T Real Estate Katarína Krajňáková.

Výstavbu věží nad Dunajem financuje skupina z 30 procent z vlastních zdrojů, zbytek si půjčila. Podmínkou pro zahájení stavby bylo nejméně 15 procent bytů prodaných předem. „Tohoto procenta se nám však už podařilo dosáhnout,“ dodala mluvčí developera.

Mrakodrapy s kancelářemi a byty J&T plánovala postavit také v pražských Holešovicích. Na rozdíl od projektu ve slovenské metropoli se ale skupina tohoto záměru vzdala a pozemky prodala.

Panorama CityPanorama City | J&T