Karlín Group už není jen nálepkou

Keystone. Kancelářská budova od Karlin Group má být dalším krokem
v proměně staré zástavby Prahy 8

Keystone. Kancelářská budova od Karlin Group má být dalším krokem v proměně staré zástavby Prahy 8 Zdroj: keystone

Developer Serge Borenstein po dvanácti letech používání značky Karlín Group konečně založil stejnojmennou společnost. Ta podle obchodního rejstříku vznikla letos přejmenováním firmy Real Estate Management. Poloviční podíly v Karlín Group drží švýcarská společnost Marc Rich Real Estate a firma Startrend, sídlící na Kypru. Jedním ze tří jednatelů je Borenstein.

Ten spolu se svými zahraničními investory dokončil v minulých dnech výstavbu kancelářské budovy Keystone v Karlíně. Téměř celou budovu o rozloze 6500 metrů čtverečních si už před dokončením pronajala společnost Průmstav z francouzské skupiny Vinci Construction. Nemovitost ještě během výstavby koupil fond GLL Real Estate Partners. Do Keystone se bude stěhovat i Karlín Group. „Od dubna tohoto roku bychom zde chtěli mít nové sídlo,“ uvedl Borenstein.

Zároveň oznámil, že Karlín Group chystá se skupinou Ungelt/Spectrum výstavbu zhruba 120 bytů. Půjde o pokračování bytového komplexu Rivergardens v Karlíně.Termín zahájení výstavby, která byla už několikrát odložena, ale developer zatím nesdělil.

Aktuálním projektem je rekonstrukce a dostavba někdejší karlínské haly Kotlárny v Pernerově ulici pro skupinu Zdeňka Bakaly. V komplexu bude sídlit vydavatelství Economia. Bakala získal od Karlín Group nemovitosti v roce 2010.