Miliardář Vítek plánuje ve švýcarských Alpách hotely za miliardy

Radovan Vítek

Radovan Vítek Zdroj: CTK/Sulova Katerina

Miliardář Radovan Vítek, který ovládá realitní investiční společnost Czech Property Investments (CPI), chce v zimním středisku Crans-Montana na jihozápadě Švýcarska postavit dva hotely za zhruba 200 milionů franků (asi 4,1 miliardy korun).

Pětihvězdičkový hotel má nabídnout asi 200 pokojů, tříhvězdičkový přibližně polovinu. Informuje o tom deník Dnes.

Vítek v květnu investoval pět milionů franků (více než 100 milionů korun) do společnosti Crans-Montana-Aminona (CMA), která sdružuje tamní vlekaře. Vítek plánuje hotely stavět právě s CMA. Získal v ní desetiprocentní podíl a místo v představenstvu. „Být členem představenstva byla jedna z jeho podmínek, ale ne proto, aby získal kontrolu, to by ani s deseti procenty nemohl, nýbrž aby se účastnil debat,“ řekl šéf CMA Philippe Magistretti švýcarské televizi Canal 9.

Pozemek, na němž chce Vítek stavět, leží jen několik set metrů od centra střediska a v blízkosti lanovky, která spojuje Crans a Cry d'Err. Podnikatel zatím svůj záměr odmítl komentovat.

CPI Group loni zvýšila čistý zisk o 26 procent na 1,4 miliardy korun. Hodnota majetku skupiny vzrostla díky začlenění všech pořízených aktiv do konsolidačního celku na 64,7 miliardy korun, o rok dřív byla 57,2 miliardy korun.