Orco Germany mění název na GSG Group, chystá investice

Orco

Orco Zdroj: Kolaz E15

Akcionáři realitní společnosti Orco Germany si odhlasovali změnu názvu společnosti na GSG Group. Její představenstvo si zároveň stanovilo za cíl investovat v příštích 12 měsících 60 milionů eur (1,6 miliardy korun).

Plánovaná investice je součástí nové investiční strategie, v jejímž rámci se chce GSG Group zaměřit na další oblasti. Mezi nimi jsou mimo jiné rostoucí trhy ve střední a východní Evropě, ale také aktiva s vysokými výnosy, která již jsou v portfoliu společnosti. Jednání ohledně části této cílové investice jsou již v pokročilé fázi, uvedla firma., která je součásti česko-lucemburské skupiny Orco Property Group

Největším akcionářem GSG Group je developerská skupina Orco Property Group, ta svůj podíl ale snižuje. Na konci dubna se dohodla, že prodá 108 milionů akcií, které v této součásti vlastní, za 55 milionů eur. Dominantním akcionářem Orco Property Group se stal český realitní magnát Radovan Vítek, který dále usiluje o posílení svého podílu hlavně v GSG Group.

GSG Group působí v Německu od roku 2004. Firma tvrdí, že je se svou dceřinou firmou GSG největším pronajímatelem komerčních nemovitostí v oblasti Berlína. Orco podniká především v Praze, Berlíně, Varšavě a Budapešti.