PSJ postaví v Rusku obchodní centrum za čtvrt miliardy

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: E15 Anna Vackova

Tuzemská stavební společnost PSJ získala další zahraniční zakázku. V ruském městě Tambov, zhruba 500 kilometrů od Moskvy, staví obchodní komplex pro investora Eko Prom Lipeck. Hodnota zakázky dosahuje10,5 milionu eur, v přepočtu přes 253 milionů korun.

Na zhruba tříhektarovém pozemku má do příštího léta vyrůst hypermarket a dvoupodlažní komerční objekt s obchody a kancelářemi.

PSJ v současné době staví ve třech dalších ruských městech. V Rjazani dokončuje obchodní a zábavní centrum M5 Mall, jehož náklady dosáhnou 120 milionů eur. Nedaleko Petrozavodsku buduje závod na zpracování dřeva, který je s náklady 151 milionů eur, tedy 3,8 miliardy korun, největší zakázkou v historii jihlavské firmy. Ta rovněž minulý měsíc zahájila v Kazani výstavbu rezidenčního komplexu Megapolis.

Zahraniční zakázky loni činily rekordních 36 procent obratu PSJ. Nejvýznamnější z projektů má firma právě v Rusku, dále staví také na Slovensku, v jihovýchodní Asii a v arabských zemích.

Skupina firem PSJ loni zvýšila konsolidované výnosy meziročně skoro o čtvrtinu na 4,9 miliardy korun. Zisk skupiny před zdaněním dosáhl 115 milionů korun.