PwC mění adresu. Stěhuje se do unikátní City Green Court

City Green Court exteriér

City Green Court exteriér Zdroj: E15

Poradenská společnost PricewaterhouseCoopers ČR si nadělila vánoční dárek. Již za dva týdny se přestěhuje z Kateřinské ulice v Praze 2 do nové moderní budovy City Green Court na pražské Pankráci. Jde o první budovu v České republice, která obdržela předběžnou certifikaci LEED Platinum. Je tak jednou z ekologicky nejvyspělejších budov v České republice.

„Do budovy City Green Court přestěhujeme 700 zaměstnaců, nájemní smlouvu jsme uzavřeli na deset let,“ řekl E15.cz PR manažer PwC Pavel Heřmanský. PwC bude s 12 tisíci čtverečními metry v „zelené budově“ (17 tisíc m2) s nejvyšším standardem největším nájemníkem, společnost firmě budou dělat další dva nájemníci: GlaxoSmithKline ČR a Skanska Property ČR.

PwC zde bude mít k dispozici konferenční prostory o rozloze téměř 2000 m2, hodlá je využívat nejen pro vlastní aktivity, ale nabídne je i obchodním partnerům, klientům a ostatním zájemcům. K dispozici tu bude celkem 18 místností s možností rozšíření na 23 pomocí flexibilních pohyblivých stěn, s celkovou kapacitou přes 400 míst.

Design osmipatrové budovy navrhlo newyorské architektonické studio Richard Meier & Partners. Interiéry PwC jsou z dílny studia Cuboid Architekti. Developerem byla Skanska Property CZ. Budovu letos na jaře koupil od Skansky německý nemovitostní fond Deka za 53,7 milionu eur, v přepočtu zhruba 1,3 miliardy korun. Obchod byl označen jako realitní transakce roku.