Skupina Immofinanz koupí v Německu tisíce bytů za miliardy

Immofinanz, ilustrační foto

Immofinanz, ilustrační foto Zdroj: Immofinanz

Středoevropská realitní skupina Immofinanz koupí prostřednictvím dceřiné společnosti Buwog v Německu 18 tisíc bytů za 892 milionů eur (zhruba 24,47 miliardy korun). Transakce, kterou musí schválit antimonopolní úřad, by se měla uskutečnit ve druhém čtvrtletí roku.

Prodávající firmou je společnost Solaia RE, společný podnik společnosti Prelios a investičního fondu řízeného Deutsche Asset & Wealth Management - Real Estate.

Portfolio zahrnuje 1,09 milionu metrů čtverečních pronajímatelného prostoru. Z celého portfolia se 75 procent nachází v oblastech kolem měst Kiel, Lübeck, Hamburk a Braunschweig.

Akcionáři Immofinanz budou na mimořádné valné hromadě 14. března jednat o vyčlenění stoprocentně vlastněné pobočky Buwog a jejím kótování na frankfurtské, vídeňské a varšavské burze.

Immofinanz Group
Středoevropská realitní investorská skupina kótovaná na vídeňské a varšavské burze. Působí v Rakousku, Německu, Česku, na Slovensku, v Maďarsku, Rumunsku, Polsku a Rusku. Vlastní více než 1600 realit s celkovou účetní hodnotou 10,1 miliardy eur.
V České republice skupina vlastní 31 nemovitostí, z toho 25 dokončených, pět zahájených a jeden připravovaný projekt s celkovou účetní hodnotou 589 milionů eur (16,2 miliardy korun). To je 5,8 procenta portfolia celé skupiny.