V pražském BB Centru roste další z budov

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: passerinvest.cz

Největší kancelářský developer v Česku Passerinvest opět rozšiřuje BB Centrum v pražské Michli, svůj klíčový projekt – tento měsíc začal stavět budovu G. V rámci komerčního komplexu je to menší čtyřpatrový objekt o čtyřech tisících metrech čtverečních kanceláří a zhruba tisícovce metrů čtverečních obchodních ploch v přízemí. Dokončený má být na jaře.

Developer zatím nezveřejnil, zda už má pro část budovy nájemce, nebo staví spekulativně. Na rozdíl od dřívějších velkých projektů v BB Centru počítá s pronájmem i menších kancelářských prostor o dvou až pěti stech metrech čtverečních. Firma, jejímž většinovým majitelem a předsedou představenstva je Radim Passer, rozjíždí další výstavbu jen pár měsíců poté, co podepsala smlouvu s UniCredit Bank o pronájmu zatím poslední dokončené budovy Filadelfie. Její prodej nejspíš zahraničnímu investorovi tak zřejmě bude pouze otázkou času.

Géčkem, jež bude patnáctou budovou BB Centra, zástavba třicetihektarového území nekončí. Developer hledá nájemce dvou plánovaných administrativních objektů Delta
I. a II. Delta I. o osmi podlažích podle informací z webu nabídne osmnáct tisíc metrů čtverečních pronajímatelných ploch. Pět podzemních podlaží bude mít kapacitu přes 370 parkovacích stání. Obdobné parametry má mít i Delta II. Autorem architektonického návrhu je studio Aulík Fišer Architekti, s nímž Passerinvest spolupracoval i na několika dřívejších projektech.

Termín zahájení výstavby Delty bude záležet na tom, jak rychle se developerovi podaří získat nájemce alespoň na polovinu jednoho objektu. Na pražském trhu panuje v současné době velký převis nabídky, BB Centrum však patří k nejvyhledávanějším kancelářským lokalitám.

Směrem k bytům

Passerinvest se loni pustil do bytového developmentu. V BB Centru dokončuje Rezidenční park Baarova o 139 bytech. Výhledově počítá v michelském areálu i se stavbou administrativní budovy, dvou rezidenčních projektů a hotelu, který doplní nabídku kanceláří, obchodů, restaurací a wellness centra Brumlovka.

Čtete rádi E15.cz? Dejte nám hlas ve finále ankety českého internetu v kategorii zpravodajství.