Ve Vršovicích se bude stavět nová lávka přes botič

Botič u Havlíčkových sadů

Botič u Havlíčkových sadů Zdroj: Michael Tomes

Mezi ulicemi Ukrajinská a Přípotoční, nedaleko stadionu Bohemians, se bude přes potok Botič stavět nová lávka pro cyklisty a pěší. To si žádají především místní obyvatelé, protože musí Botič až po Vršovické ulici, která je vzdálena asi sto metrů.

„V současné době máme dvě studie, které chceme projednat s obyvateli. Rozhodujeme se mezi betonovou a dřevenou lávkou, chceme znát jejich názor. Ještě provedeme jednání s Technickou správou komunikací, která by si tuto lávku měla převzít do své správy a budeme připravovat projektovou dokumentaci, aby se mohla lávka příští rok začít stavět,“řekla televizi Metropol Ivana Cabrnochová, místostarostka MČ Praha 10.

Finančně by měly být obě varianty přibližně stejně finančně náročné. Stát by měly asi jeden milion korun. „Chceme, aby byla vybrána varianta, která vyhovuje občanům,“ dodala Ivana Cabrnochová. Díky lávce se propojí i dvě místní cyklostezky vedoucí na jedné straně do Grébovky a na druhé do Michle. Pokud všechno půjde podle plánu, bude lávka stát už napřesrok. Při plánování se myslelo také na přírodu, proto lávka povede mírně šikmo, aby se kvůli ní nemusely kácet stromy.